Pampers maten & series

Pampers zijn er in verschillende maten én series. Gaande van maat 0 voor prematuren, tot maat 8 voor kindjes die al naar school kunnen. Maar welke luier maat past nu bij welke leeftijd en/of gewicht? En welke serie (Pampers Premium Protection, Baby Dry, etc.) past bij jou? Een overzicht vind je in onderstaande tabel. Onder deze tabel kan je ook snel berekenen welke maat je kind nodig heeft.

Maat Gewicht Leeftijd Pampers Prijzen
Maat 0
Micro
1 – 2,5 kg prematuur New Baby Pampers maat 0
Maat 1
New Born
2 – 5 kg 0 – 3 maand New Baby Pampers maat 1
Maat 2
Mini
4 – 8 kg 2 – 7 maand New Baby
Baby Dry
Pampers maat 2
Maat 3
Midi
6 – 10 kg 4 – 12 maand New Baby
Baby Dry
Baby Dry Pants
Premium Protection
Sleep & Play
Pampers maat 3
Maat 4
Maxi
9 – 14 kg 10 maand – 2 jaar Baby Dry
Baby Dry Pants
Active Fit
Premium Protection
Sleep & Play
Pampers maat 4
Maat 4+
Maxi+
10 – 15 kg 11 maand – 2,5 jaar Baby Dry
Active Fit
Sleep & Play
Pampers maat 4+
Maat 5
Junior
11 – 16 kg 1 – 2,5 jaar Baby Dry
Baby Dry Pants
Active Fit
Premium Protection
Sleep & Play
Pampers maat 5
Maat 5+
Junior+
12 – 17 kg 1,5 – 2,5 jaar Baby Dry
Active Fit
Sleep & Play
Pampers maat 5+
Maat 6
Extra Large
13 – 18 kg 2 – 3 jaar Baby Dry
Baby Dry Pants
Active Fit
Premium Protection
Pampers maat 6
Maat 6+
Extra Large+
13 – 18 kg 2 – 3 jaar Baby Dry Pampers maat 6+
Maat 7 15+ kg 3+ jaar Baby Dry Pampers maat 7
Maat 8 17+ kg 4+ jaar Baby Dry Pampers maat 8

Welke luier maat heeft mijn kindje nodig?

We kregen vaak deze vraag en ontwikkelden daarom onderstaande tool. Zo kan je snel berekenen welke luier maat je kind nodig heeft. Onthoud wel dat dit een indicatie is. Je moet vooral kijken of de luiers gemakkelijk zitten en niet te hard rond de billetjes klemmen.

Vul het gewicht (in kg) en de leeftijd (in maanden) van je kindje in. Wij tonen je welke luier maat je nodig hebt.


Maten grafiek

We krijgen vaak de vraag ‘wanneer maat 1?’, ‘wanneer maat 2?’, enzovoort. Onderstaande grafiek / tabel maakt het een stuk overzichtelijker om te kijken wanneer je bijna moet overschakelen naar een andere luier maat. Op basis van het gewicht (in kg) van je kind.

luier maten volgens gewicht

Pampers maten

Zoals je kan zien in de tabel, zijn er enkele overlappingen als het aankomt op gewicht of leeftijd. Dit is vooral om te garanderen dat je de juiste maat voor jouw kleintje kan terugvinden. hieronder zetten we alle maten nog eens uiteen voor jou.

Pampers maat 0

Pampers maat 0

Dit is de allerkleinste maat Pampers die je kan krijgen, ze noemen dan ook ‘Micro’. Doorgaans zijn deze gemaakt voor premature baby’s, aangezien deze luiers passen voor een baby met een gewicht tussen 0 en 2,5 kg. De absorptielaag bij deze Pampers zijn ook langer, zodat de achterkant ook extra beschermd is!

Bekijk Pampers maat 0

Pampers maat 1

Pampers maat 1

Deze luiers zijn geschikt voor baby’s van 2 tot 5 kilo, de pasgeboren baby’s. Daarom worden ze dan ook wel ‘New Born’ genoemd. Je baby kan deze luiers gemiddeld dragen tot 3 maanden oud.

Bekijk Pampers maat 1

Pampers maat 2

Pampers maat 2

Weegt jouw kleintje tussen 4 en 8 kilo? Dan kan je overschakelen naar maat 2 of ‘Mini’. Dit komt standaard overeen met een leeftijd van 1 tot 7 maanden. Voor deze maat heb je keuze uit twee seris: New Baby en Baby Dry. Zo kan je zelf kiezen op basis van wat jouw baby nodig heeft.

Bekijk Pampers maat 2

Pampers maat 3

Pampers maat 3

Vanaf maat 3 heb je nog meer keuze, naast New Baby en Baby Dry komen er namelijk ook nog Premium Protection, Sleep & Play en Baby Dry Pants bij. Pampers maat 3 of ‘Midi’ passen voor baby’s die tussen 6 en 10 kilo wegen. Jouw kleintje kan deze luiers lang dragen, aangezien ze gemiddeld meegaan van 4 maand tot de eerste verjaardag.

Bekijk Pampers maat 3

Pampers maat 4

Pampers maat 4

Pampers maat 4 worden ook wel Maxi genoemd. Deze luiers zijn voor kinderen die al wat ouder zijn, die 9 tot 14 kilo wegen of ongeveer 10 maanden tot 2 jaar oud zijn.

Er zijn wederom verschillende series beschikbaar zoals Baby Dry (Pants), Premium Protection, Sleep & Play en Active Fit. Er is ook een tussenmaat, genaamd Pampers maat 4+ of Maxi+. Dit is voor kinderen van 10 tot 15 kilo. Deze tussenmaat is er in Baby Dry, Active Fit en Sleep & Play.

Bekijk Pampers maat 4

Pampers maat 5

Pampers maat 5

Maat 5 of ‘Junior’ zijn voor kinderen met een gewicht van 11 tot 16 kilo. Bij een normale groeicurve, zal deze luier gedragen worden vanaf 1,5 jaar oud tot 2,5 jaar oud. Deze maat luiers kan je in de serieen Baby Dry (Pants), Premium Protection, Sleep & Play en Active Fit vinden.

Ook hier is een tussenmaat Pampers maat 5+ te vinden. Als je kleintje tussen 12 en 17 kilo weegt, zullen deze goed passen. Baby Dry, Active Fit en Sleep & Play zijn de series die bij deze tussenmaat horen.

Bekijk Pampers maat 5

Pampers maat 6

Pampers maat 6

Is jouw kindje 2 jaar geworden? Dan is het misschien tijd om over te schakelen op Pampers maat 6, de Extra Large. Deze is voor kinderen van 13 tot 18 kilo. Deze maat geeft iets minder keuze dan de vorige, aangezien ze beschikbaar zijn in Baby Dry (Pants), Active Fit en Premium Protection.

Bekijk Pampers maat 6

Pampers maat 7

Pampers maat 7 en 8

Deze maten zijn recentelijk toegevoegd, omdat er een gat in de markt was. Niet elke peuter vond de perfecte luiermaat. Hierdoor zijn ook alle andere maten aangepast qua gewicht. Pampers maat 7 is er voor kinderen vanaf 15 kilo of 3 jaar oud, Pampers maat 8 voor kinderen vanaf 17 kilo of 4 jaar oud. Ze zijn enkel beschikbaar in de serie Baby Dry.

Pampers series

Om helemaal de juiste pamper voor jouw kleintje te kunnen kiezen, zijn er ook verschillende soorten Pampers. Deze series hebben elk eigenschappen die misschien wel specifiek zijn voor jouw situatie.

Pampers New Baby

Pampers New Baby

Beschikbaar bij de maten 0, 1, 2 en 3. Deze luiers komen met een urine indicator, zodat je weet wanneer de luier moet vervangen worden. Ook is hij extra absorberend, aangezien de ontlasting van een pasgeboren baby dunner kan zijn. Deze absorberende laag houdt de huid droog en voorkomt irritaties. Als laatste heeft het ook een uitsnijding bij de navel, zodat het navelstroompje makkelijk kan opdrogen.

Bekijk Pampers New Baby

Pampers Baby Dry

Pampers Baby Dry

Beschikbaar bij de maten 2, 3, 4, 4+, 5, 5+, 6, 7 en 8. Er zijn maar liefst drie banen microparels in het absorberende stuk, zo wordt het vocht verdeeld en wordt de pamper minder zwaar. De luier is ook voorzien van kleine poriën langs de buitenkant, zodat het vocht kan verdampen en de poep makkelijker opdroogt. Door de versterkte veiligheids manchet met twee lagen, wordt lekkage voorkomen.

Bekijk Pampers Baby Dry

Pampers Baby Dry Pants

Pampers Baby Dry Pants

Beschikbaar bij de maten 3, 4, 4+ en 5. Pampers Baby Dry Pants zijn luierbroekjes in het assortiment van Pampers. Deze hebben geen plakstrip, in plaats daarvan zijn ze voorzien van een elastiek. Ideaal voor kindjes die al wat beweeglijker zijn.

Bekijk Pampers Baby Dry Pants

Pampers Premium Protection

Pampers Premium Protection

Beschikbaar bij de maten 3, 4, 5 en 6. Deze luiers zijn ook voorzien van een plas indicator en een uitsparing aan de navel. De plas indicator is een gele strip die blauw kleurt als de natte luier verschoond moet worden. Ze zijn extra zacht en enorm comfortabel, omdat de vocht en ontlasting niet in contact komt met de huid van jouw kleintje.

Bekijk Pampers Premium Protection

Pampers Sleep & Play

Pampers Sleep & Play

Beschikbaar bij de maten 3, 4, 4+, 5 en 5+. Sleep & Play zijn de goedkoopste luiers van Pampers, ze worden ook wel de budget-variant genoemd. Het zijn nog steeds kwaliteitsvolle luiers, maar zijn noet voorzien van de drie absorberende banen of het zachte katoen gevoel.

Bekijk Pampers Sleep & Play

Pampers Active Fit

Pampers Active Fit

Beschikbaar bij de maten 4, 4+, 5, 5+ en 6. Is jouw baby al wat actiever? Dan is Active Fit de perfecte pamper. Jouw kleintje kan zorgeloos kruipen, lopen of spelen aangezien de luier minder hangt tussen de beentjes. Ook sluit hij het beste aan aan de billetjes, het rugje en de beentjes. Zo voorkomt het lekkage tijdens het bewegen.

Bekijk Pampers Active Fit

Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 19/06/2024
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox