Flanellen luiers

Wat zijn flanellen luiers?

Flanellen luiers zijn dichte en zachte doeken. Je kan ze gebruiken als luier door ze op een speciale manier op te plooien. Maak ze vervolgens vast met een veiligheidsspeld om de luier op zijn plaats te houden. Dankzij het zachte materiaal is het aangenaam voor de huid van jouw baby. Ze hebben ook vaak een leuke print, zodat jouw kleintje er altijd super schattig uitziet! Maar er zijn een heleboel andere mogelijkheden om deze flanellen luiers te gebruiken.

flanellen luiers

Waarvoor kan je flanellen luiers gebruiken?

Naast dat je ze kan gebruiken als luier, zijn ze ook ideaal om je kleintje mee in te bakeren na de geboorte. Of gebruik het als een dekentje, zo kan jouw baby de juiste temperatuur behouden. Maar ze hebben ook nog andere kwaliteiten. Zo zijn ze dus dik, ze moeten namelijk de plas van jouw kleintje makkelijk opnemen. Hierdoor zijn ze ook heel handig als schoonmaakdoek voor baby-gerelateerde ongelukjes.

Heeft jouw kleintje een ongeluk gehad op het aankleedkussen? Heeft jouw kleintje zijn glas omgestoten aan tafel? Gebruik de flanellen luier! En natuurlijk kan je het ook ‘s nachts onder jouw kleintje leggen, zodat de matras en het bedovertrek beschermd worden. Als laatste kan je het ook gebruiken als handdoek, aangezien de flanellen luiers lekker zacht zijn. Handdoeken kunnen namelijk wat te ruw zijn voor het huidje van uw kleintje.

Wat is het verschil met hydrofiele luiers?

Beide luiers hebben ongeveer dezelfde eigenschappen. Hydrofiele luiers zijn ook in alle bovenstaande situaties te gebruiken. Het grootste verschil is dat flanellen luiers dikker zijn, terwijl hydrofiele luiers dunner zijn. Dat betekent dus dat de flanellen luiers jouw kleintje warm houden, terwijl de hydrofiele luiers luchtdoorlatend zijn. Indien je jouw kleintje wilt inbakeren in de winter, raden we flanellen luiers aan. Is het zomer, dan kies je best voor een hydrofiele luier, zodat jouw baby het zeker niet te warm krijgt. Het is dus altijd handig om beiden in huis te hebben.

Waar kan je flanellen luiers kopen?

Flanellen luiers zijn moeilijk om in gewone winkels te vinden, soms kan je deze goedkoop bij Zeeman of Hema vinden. Je vind de luiers vooral via webshops, zo kan je ze bij Bol.com bestellen. Ze hebben enkele merken zoals Jollein of Fensilo.

Geschreven door Margot
Margot verdiept zich in de wondere wereld van luiers en billendoekjes. Ze gaat op zoek naar unieke tips en tricks, speciaal voor jullie!

Mis geen enkele luier aanbieding

Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s)

Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 03/02/2023
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox