Hoe lang blijven billendoekjes goed?

Je kent het wel, je bent aan het scrollen op verschillende webshops of je loopt met je winkelkar door de winkel en plots zie je een goede aanbieding! Deze keer voor billendoekjes. Maar kan je er in één keer een heleboel kopen en ze thuis bewaren? Hoe lang blijven billendoekjes eigenlijk goed? Daar geven wij jou hieronder een antwoord op!

Hoe lang blijven billendoekjes goed?

Houdbaarheid billendoekjes

Een gesloten pak billendoekjes blijft heel lang goed. Er zit wel degelijk een houdbaarheidsdatum op, maar deze ligt ver na de productiedatum. Dit komt omdat billendoekjes conserveringsmiddelen tegen bacteriën en schimmels bevatten. Je kan dus gerust een hele hoop pakken op voorhand kopen, zonder je zorgen te hoeven maken dat ze slecht zullen worden.

Wat je zeker wel moet onthouden, is dat zodra je een pak billendoekjes opendoet, ze niet zo lang meer houdbaar zijn. Ze kunnen namelijk gaan uitdrogen, waardoor ze niet langer bruikbaar zijn. De afsluiting van het pak billendoekjes is hier heel belangrijk: sommige hebben een plakstrip, anderen hebben dan weer een klein dekseltje. Deze laatste zorgen ervoor dat de billendoekjes minder snel uitdrogen, aangezien je het pak goed kan afsluiten. Heeft jouw merk dit niet? Dan kan je je altijd een billendoekjesdoos aanschaffen, deze zullen de doekjes ook lang vochtig houden. Het belangrijkste is dus dat je moet zorgen dat het pak billendoekjes altijd goed afgesloten is!

Wasbare billendoekjes

Je kan natuurlijk ook kiezen voor wasbare billendoekjes. Deze worden niet slecht en zijn een stuk milieuvriendelijker. Ze komen namelijk niet op de afvalberg terecht en ze hoeven niet telkens geproduceerd te worden. Voor ouders die bezig zijn met duurzaam leven, zijn de wasbare billendoekjes dus een zeer goede keuze. Niet alleen dat, maar ze zijn ook nog eens beter voor het huidje van jouw baby. De gevoelige billetjes van jouw kleintje kunnen snel geïrriteerd reageren op de chemische stoffen die in de wegwerpbare billendoekjes zitten. Door de wasbare te gebruiken, in combinatie met wat water en een beetje etherische olie, zullen de billetjes lekker zacht blijven.

Geschreven door Margot
Margot verdiept zich in de wondere wereld van luiers en billendoekjes. Ze gaat op zoek naar unieke tips en tricks, speciaal voor jullie!

Mis geen enkele luier aanbieding

Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s)

Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 27/11/2022
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox