Waarom een (goedkope) luiertafel een must is

Luiers verversen, kleertjes aandoen, wassen: je zal enorm veel tijd aan de luiertafel met jouw kleintje doorbrengen, daarom is deze onmisbaar. Meestal plaats je deze in de babykamer (of in het begin op je eigen slaapkamer), zodat je jouw baby makkelijk uit bed kan halen om de vuile pamper te verschonen en hem of haar aan te kleden. Een luiertafel kan best wel wat kosten, maar is dan ook multifunctioneel en een goede investering. Uiteraard zijn er ook goedkopere opties om te ontdekken!

goedkope luiertafel verzorgingstafel

Goedkope luiertafel

Er zijn een heleboel soorten luiertafels: hout of plastic, met lades of schappen, wandtafels of een simpel oplegstuk dat je overal kan neerleggen. Ook al wil je een goede luiertafel, misschien heb je het budget er niet voor. De prijs van een luiertafel hoog kan namelijk oplopen, maar er zijn ook goedkope luiertafels te vinden.

Zo heb je bij Ikea duurdere modellen, maar ook eentje voor slechts 25 euro. Deze heeft zelfs een plank om makkelijk spulletjes, die je nodig hebt bij het verschonen, op te bergen. Voeg aan deze luiertafel een aankleedkussen toe en je bent helemaal om de vieze luier van jouw kleintje te verversen! Het simpele houten design is daarboven ook tijdloos en perfect voor elke kinderkamer.

Luiertafel als kast

De luiertafel is dus niet enkel handig om de vuile luier van jouw kleintje op te verschonen, maar je hebt ook nog eens alles snel bij de hand. Met een goede commode sla je dus twee vliegen in één klap neer. Dit is toch het geval als je kiest voor een luiertafel met lades of planken. Voeg hieraan manden toe om je lades efficiënt in te richten. Zo heb je een mand voor pampers, een mand voor oliën, zalfjes en poeders, een mand voor babydoekjes, enzovoort.

Zit je commode nog niet volledig vol? Gebruik dan de opbergruimte voor andere spullen die je misschien ook nodig hebt tijdens de verzorging van je baby: een nagelschaartje, een thermometer, hydrofiele doeken of extra rompertjes en overbroekjes.

luiertafel toebehoren en accessoires

Je kan ook een oude ladekast omtoveren tot een luiertafel. Heb je ergens een kast staan die je gerust kan missen? Koop een aankleedplank die je op de kast kan bevestigen, tezamen met een aankleedkussen en je hebt van jouw oude ladekast een luiertafel gemaakt! Een goedkope en originele oplossing dus. Zorg natuurlijk wel dat de kast een goede hoogte heeft: niet te hoog en niet te laag. Anders kan je last krijgen van je rug als je teveel moet bukken, of is het moeilijk om de luier te verversen als je op jouw tippen moet staan.

Opklapbare luiertafel

Heb je niet veel plek voor een luiertafel in de kinderkamer? Ga dan voor een model dat je kan opklappen. Deze wordt bevestigd aan de muur en neemt dus geen plaats in. Als het weer eens tijd is om de luier van jouw baby te verschonen, klap je hem naar beneden. Vaak hebben deze luiertafels schappen die boven de aankleedplank zweven, waar je dus ook de belangrijkste benodigdheden voor het verversen van een luier kan opbergen. Indien jouw model dit niet heeft, kan je altijd zelf een wandplank installeren of gebruik maken van een trolley.

Geschreven door Margot
Margot verdiept zich in de wondere wereld van luiers en billendoekjes. Ze gaat op zoek naar unieke tips en tricks, speciaal voor jullie!

Mis geen enkele luier aanbieding

Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s)

Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 03/02/2023
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox