Wordt een kind sneller zindelijk met wasbare luiers?

Wasbare luiers zijn de ideale oplossing voor milieubewuste ouders. Niet alleen creëren ze minder afval, maar zijn ze ook zo’n 450 euro goedkoper dan wegwerpluiers. Daarnaast bevatten ze geen stoffen die het huidje van jouw kleintje kan irriteren, waardoor de billetjes zacht blijven. Ben je er nog niet helemaal uit of je voor wasbare of wegwerpluiers moet kiezen? Kijk dan zeker eens naar Wegwerpluiers of wasbare luiers?. Maar er is nog één voordeel: kindjes die wasbare luiers dragen, zouden ook sneller zindelijk worden.

wasbare luiers sneller zindelijk

Waarom sneller zindelijk met een wasbare luier?

De moderne wegwerpluier is super absorberend en veel van deze luiers hebben een speciale technologie die het vocht weghoudt van de huid. Dit komt omdat ze meerdere cellulose parels in de kern hebben, die het vocht goed opnemen en verdelen. Hierdoor wordt de ontlasting goed opgenomen en heeft jouw kleintje niet snel een nat gevoel. Bij wasbare luiers is dit vaak niet het geval. Kindjes die deze luier dragen, merken op wanneer ze nat zijn. Ze zullen dus het verband leggen tussen plassen en het onaangename natte gevoel. Ze associëren deze twee met elkaar, waardoor ze sneller zindelijk zullen worden.

Wetenschappelijk bewijs hiervan hebben we niet, enkel historisch bewijs. In de jaren 60 werden er voornamelijk katoenen luiers gebruikt, aangezien de wegwerpluiers nog maar net ontwikkeld waren. Toen werd 90% van de kinderen op een leeftijd van 2,5 jaar zindelijk. Nu gebruiken we vooral wegwerpluiers en is dit aantal gezakt tot nog maar 20% van de kinderen. Je kan tegenwoordig verwachten dat je kleintje waarschijnlijk pas zindelijk wordt tussen drie en vier jaar. Door wasbare luiers te gebruiken, kan jouw kleintje een half jaar tot een anderhalf jaar sneller zindelijk worden.

Als jouw kleintje dus moeilijkheden heeft met zindelijk te worden, kan je eens proberen om naar wasbare luiers over te schakelen in plaats van wegwerpbare luiers te gebruiken. Dan merken ze zelf wanneer ze geplast hebben en zo worden ze al snel zindelijk!

Oefenbroekjes bij zindelijkheidstraining

Begint jouw kleintje zindelijk te worden, maar heeft hij toch al eens een ongelukje? Dan is dit het perfecte moment om oefenbroekjes aan te kopen. Dit zijn broekjes gemaakt van katoen, die slechts één tot twee plasjes kunnen opvangen. Soms is jouw kindje leuk aan het spelen, aan het luisteren naar een verhaaltje, of zich aan het amuseren op een daguitstap en kunnen de externe prikkels ervoor zorgen dat hij vergeet op het potje te gaan. Deze oefenbroekjes zorgen ervoor dat jouw kleintje de nattigheid goed voelt, nog feller dan bij wasbare luiers. Je hebt er zo’n 3 tot 4 nodig in slechts één maat, aangezien je deze maar kort gebruikt. Het is dus zeker niet de bedoeling om deze oefenbroekjes aan te kopen als je nog maar net met de zindelijkheidstraining begint.

Geschreven door Margot
Margot verdiept zich in de wondere wereld van luiers en billendoekjes. Ze gaat op zoek naar unieke tips en tricks, speciaal voor jullie!

Mis geen enkele luier aanbieding

Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s)

Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 23/02/2024
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox