Waar moet je op letten bij aankoop van luiers?

Luiers.. zoveel merken, soorten en maten. Hoe kies je nu de juiste uit voor jouw kleintje? Er zijn natuurlijk enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden, die we hieronder even voor je op een rijtje zetten. Zo kan jij de beste keuze maken voor de billetjes van jouw baby! 

De juiste maat kiezen

Maten zijn over de merken heen vaak hetzelfde. Zo is maat 1 voor de pasgeboren baby’s en maat 6 voor de kindjes die bijna klaar zijn voor het potje. Er zijn dus een heleboel maten ertussen, maar je kan jezelf wegwijs maken in onze maattabel voor Pampers. Deze is specifiek voor Pampers, maar kan dus ook gebruikt worden voor andere merken, al heeft Pampers het meest uitgebreide assortiment aan maten. Het is erg belangrijk om de juiste maat te kiezen, om twee redenen: comfort en absorptie. 

Comfort

Je wilt natuurlijk dat jouw kleintje zich altijd goed voelt in zijn pamper. Een te kleine luier gaat knellen en zorgt ervoor dat jouw kleintje zich niet vrij kan bewegen, maar kan ook zorgen voor huidirritaties zoals luieruitslag.

Een te grote pamper heeft een slechte pasvorm en sluit dus niet mooi aan aan het lichaampje, met als gevolg dat deze kan afzakken. Om deze reden hebben grotere maten vaak een tussenmaat, zoals pampers met maat 4+, 5+ of 6+. Deze zijn voor kinderen die bijvoorbeeld net tussen maat 4 en maat 5 zitten.

Zo kunnen zij zich ook vrij bewegen en zich goed kunnen voelen in de luier. Verschillende luiermerken hebben speciale soorten luiers, zoals de Pampers Active Fit of Kruidvat Droog & Flexible. Deze zorgen ervoor dat jouw baby langer kan spelen zonder zich ooit oncomfortabel te moeten voelen. (bij de baby op de foto hierboven zit alles lekker comfortabel denken we zo! 😂)

Absorptie

Een slecht passende luier kan ook een effect hebben op de vochtopname van de pamper. Als deze namelijk te groot is, zal de luier lekken in plaats van alles op te nemen en binnen te houden. De elasticiteit van de pamper is hier ook heel belangrijk, aangezien de randjes mooi moeten aansluiten om lekken tegen te gaan.

Er is niet enkel een verschil tussen absorptie van verschillende luier merken en -soorten, maar ook tussen de verschillende maten. Baby’s die nog niet toe zijn aan vast eten, hebben een meer vloeibare ontlasting. Dit vraagt om een betere absorptie van de pamper met maat 1. Daarnaast hebben pasgeboren baby’s ook een gevoelige huid, maar een speciale toplaag gaat huidirritatie tegen. Ook hier zijn er verschillende soorten luiers die extra bescherming hiervoor geven. Denk maar aan de Baby-Dry Pampers die je baby het droogst van alle luiers houdt. 

Het is dus zeker nodig om jouw kleintje zijn noden goed in het oog te houden tijdens het opgroeien zodat hij een fijne én droge kindertijd kan beleven!

Kwalitatieve én goedkope luiers

Tijdens het kiezen van de juiste luier, is de prijs ook heel belangrijk. De luiers van Pampers zijn veruit de bekendste en de beste, maar ook vaak de duurste. De goedkoopste luiers die zij aanbieden zijn Sleep & Play en nog zijn deze veel duurder dan andere merken. Veel ouders zijn ook zeer tevreden over de pampers Kruidvat, waar je toch een heel stuk minder voor betaalt. Er zijn natuurlijk nog een heleboel andere merken, dus je kan best op voorhand research doen over welke pamper voor jouw kleintje het beste zal zijn. 

Op onze website kan je ook de beste aanbiedingen vinden van een hele hoop luiermerken. Je kiest de juiste maat en je krijgt alle deals te zien. Daarbovenop vind je naast de totaalprijs ook altijd de prijs per pamper vinden. Zo krijg je een beter beeld over het verschil in prijs tussen de merken. 

Geschreven door Thomas
Als papa van Mia zoek ik wekelijks naar de beste deals voor luiers en billendoekjes. Bovendien deel ik met plezier enkele handige tips.
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 23/07/2024
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox