Beste billendoekjes: welke kies je?

Je kent het vast wel, na de speeltuin eet je met de kleine een ijsje en voor je het weet hangt hun hele snoet vol en zijn hun handen plakkerig. Dan ben je blij dat je toch wat vochtige doekjes bij je hebt. Voor onderweg of thuis, elke ouder weet dat billendoekjes onmisbaar zijn. Zo kan je de kleine zijn mond ermee proper maken, zijn billetjes ermee fris houden of misschien komen de doekjes wel van pas wanneer er gemorst wordt. Maar welke billendoekjes zijn nu de beste? We zetten enkele babydoekjes op een rij en geven je enkele tips mee. Zo ervaar je de volgende keer minder keuzestress en weet je meteen welke doekjes passen bij jouw kind.

Welke babydoekjes zijn er allemaal?

Er zijn heel wat verschillende babydoekjes waaronder bekende en minder bekende vochtige doekjes. Zo herinner je je misschien nog wel de typische geur van Zwitsal van toen je zelf nog kind was. Ook Pampers heeft verschillende vochtige doekjes die ideaal zijn om je baby fris te houden. Minder bekende merken zijn de billendoekjes van Sweetcare, Idyl, Neutral, Derma, WaterWipes, Nuby, Bambo, Munchkin, Natracare, Douce, Jumbo. Deze billendoekjes zijn vaak even goed en soms wat goedkoper omdat ze minder budget geven aan reclame dan de populaire merken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van billendoekjes en babydoekjes?

Tip #1: let op parfum en parabenen

Eerst en vooral vermijd je best billendoekjes met parfum of allergenen. Het kan dan misschien wel o zo fris ruiken, maar een baby heeft vaak een gevoeligere huid. Daarom kies je volgens de Consumentenbond liever voor Zwitsal Gevoelig Huidje Billendoekjes of Pampers Sensitive Babywipes. Let wel op, het kenmerk sensitive betekent niet hetzelfde als zonder parabenen. Wanneer je baby extra gevoelig is, kijk dan steeds de verpakking goed na. Uiteraard zijn de grotere merken wat duurder en daarom koop je ze best wanneer ze in aanbieding zijn. Daarom neem je best een maandbox luiers samen met billendoekjes, zo heb je er voldoende voor een geruime tijd.

Tip #2: kies doekjes die bij jouw budget passen

Zoals iedereen wel weet kunnen pampers én babydoekjes soms verschrikkelijk duur zijn. Gelukkig zijn er ook nog goedkopere merken met een ruim aanbod aan billendoekjes die aandacht hebben voor een gevoeligere huid. Zo zijn ze niet alleen goed voor de tere huid van je baby, maar ook voor je portemonnee! Zo zijn volgens de Consumentenbond Huggies Pure, Jumbo vochtige doekjes, WaterWipes babydoekjes, Kruidvat Waterdoekjes Baby Pure of Bambo Nature Wet Wipes vrij van schadelijke stoffen. Ook deze merken kan je vaak in combinatie met luiers kopen, zo heb je steeds een volledig pakket om voor propere billetjes te zorgen. Je kan zelfs nog wat extra geld uitsparen door deze doekjes in grotere aantallen aan te kopen.

Tip #3: ga voor billendoekjes die goed zijn voor baby en planeet

Wil je niet alleen denken aan wat goed is je baby, maar ook voor het milieu? Kies dan voor biologisch afbreekbare billendoekjes. Zo zijn de doekjes van Bambo ecologisch, vrij van parabenen en CO2-neutraal geproduceerd. Niet alleen Bambo heeft ecologische doekjes, ook Pure Beginnings heeft duurzame babydoekjes die volledig afbreekbaar zijn. Vergeet zeker ook niet te kijken naar het FSC- of PEFC-keurmerk op de verpakking. Zo weet je steeds dat het papier dat gebruikt wordt voor de billendoekjes uit duurzaam beheerde bossen komt.

De beste billendoekjes

Wat zijn nu de beste billendoekjes? Eerst en vooral: dit is en blijft een persoonlijke keuze. Jouw persoonlijke situatie, voorkeuren, budget en vooral je kindje, bepalen welke babydoekjes bij hem of haar passen. Een gouden tip: probeer eens enkele pakjes die je zou willen gebruiken. Eén enkel pakje kost niet super veel, dus het is zeker nuttig deze even te vergelijken. Maar uiteraard is het wel nuttig om te kijken welke goede scores en reviews krijgen. Wij baseren ons op ervaringen van anderen én op de test van Consumentenbond. Ziezo, genoeg prietpraat, hieronder de lijst met beste billendoekjes:

 Beeld Merk Reviews
Waterwipes billendoekjes 4,7
Huggies Pure babydoekjes 4,6
Pampers Aqua Pure billendoekjes 4,5
Kruidvat Waterdoekjes baby pure 4,5
Neutral Baby Wipes 4,4
Pampers Sensitive billendoekjes 4,4
Naïf billendoekjes 4,4
Zwitsal Sensitive billendoekjes 4,1

Billendoekjes in de aanbieding

Zoals je ziet zijn er heel wat verschillende soorten babydoekjes. Hopelijk hebben deze tips je wat beter wegwijs gemaakt in welke doekjes de ideale match zijn voor jou en jouw baby. Ben je overtuigd van je keuze of eerder nog wat twijfelachtig? Vergelijk dan alle billendoekjes in de aanbieding.

Geschreven door Thomas
Als papa van Mia zoek ik wekelijks naar de beste deals voor luiers en billendoekjes. Bovendien deel ik met plezier enkele handige tips.
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 23/07/2024
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox