Hoeveel luiers per dag gebruik je?

Luiers: de eerste 3 tot 4 jaar na de geboorte van jouw baby zie je er genoeg voorbij komen. Schone luiers, maar ook plas-luiers en poep-luiers. Dag in, dag uit, en vaak ook ‘s nachts. Maar hoeveel luiers gebruikt jouw kleintje per dag? Of op een jaar? Of totdat hij zindelijk wordt? Eén ding weten wij zeker: het zijn er een hele hoop!

Hoeveel luiers per dag?

Elke baby is anders. Hierdoor is het moeilijk om een eenduidig antwoord te geven, maar we kunnen wel naar het gemiddelde aantal luiers per dag kijken.

In het begin moet je de luier het vaakst verversen. Bij een baby van 0 tot 6 maanden moet je namelijk de luier zo’n 8 keer per dag verschonen. Dit komt uit op zo’n 1.450 luiers in de eerste zes maanden nadat jouw kleintje geboren is. Vanaf dan kan je het aantal luiers per dag verlagen naar gemiddeld 6 luiers per dag. Dit telt op tot 1.105 luiers tot jouw kleintje één jaar wordt. In het eerste levensjaar gebruik je dus in het totaal 2.555 luiers. Hierna wordt het gemiddeld aantal luiers per dag 5, dat zijn er 1.825 op één jaar tijd. Jouw baby wordt een peuter en draagt nu nog maar gemiddeld 4 luiers per dag. Dus tel je er nog maar eens 1.460 per jaar bij.

Als jouw kleintje dus tot 4 jaar een pamper draagt, heb je er zo’n 7.300 gebruikt. Hoeveel pampers je effectief per dag gebruikt, kan verschillen. Dit is afhankelijk van wanneer jouw kleintje zindelijk wordt of hoe vaak je de luier effectief moet verversen. Dit kan meer of minder zijn, aangezien sommige baby’s meer plassen, sommige baby’s bewegen meer wat voor lekkage kan zorgen, enzovoort.

En laten we zeker niet de wasbare luiers vergeten. Deze moet je vaker verversen, aangezien ze niet zo absorberend zijn als de hedendaagse wegwerpbare luiers. Dan gebruik je er natuurlijk meer dan 7.3000, maar doordat je ze kan hergebruiken, hoef je er niet zoveel aan te kopen.

hoeveel luiers per dag

Waarom moet je de luiers zo vaak verschonen?

Denk je nu ‘Wauw, dat zijn wel heel veel luiers!’, daarin geven we je geen ongelijk. Toch is het belangrijk om de luier op tijd te verversen. Zo moet je niet wachten tot hij volledig vol is, maar ververs je hem best geregeld en zeker als hij nat of vies is. Sommige deskundigen zijn van mening dat je de luier helemaal niet zo vaak moet vervangen, aangezien luiers tegenwoordig zo absorberend zijn en het wel even duurt voor ze vol zitten. Maar dit kan luieruitslag veroorzaken. Dit is irritatie van het huidje in de luier of aan de randjes van de luier. Luieruitslag kan uiteindelijk evolueren naar schimmelinfecties. Daarom is het het beste dat het huidje zo kort mogelijk contact heeft met de ontlasting. Door de billetjes droog te houden, voorkom je dat jouw kleintje hier last van krijgt!

Vervang je de luier vaak genoeg maar heeft jouw kleintje toch last van luieruitslag? Dit kan ook aan de luier zelf liggen, door wrijving of allergenen. Met luierzalf is dit zo opgelost!

Wat kosten luiers per jaar?

Een baby gebruikt dus gemiddeld zo’n 7.300 luiers in 4 jaar tijd. Gemiddeld kost een luier 0,20 cent, in het totaal komt dit uit op een prijskaartje van 1.460 euro dat je uitgeeft aan enkel luiers. Dit is een hele som, denk maar eens aan alle andere leuke dingen die je hiermee kan kopen voor jouw kleintje: kleertjes, speelgoed of een leuk gezinsuitstapje! Door op zoek te gaan naar de beste luier deals op luiergids.nl, zo kan je makkelijk besparen op de aankoop van luiers!

Geschreven door Margot
Margot verdiept zich in de wondere wereld van luiers en billendoekjes. Ze gaat op zoek naar unieke tips en tricks, speciaal voor jullie!
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 22/05/2024
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox