Wat kosten luiers?

Je hebt de uitspraak ‘een kind kost een huis’ vast al een paar keer gehoord. Luiers dragen heel wat bij aan dit bedrag, aangezien je er maar liefst gemiddeld 7.300 nodig hebt voor jouw kind zindelijk wordt. Maar welke luiers zijn nu de duurste? Kan je besparen op pampers? Voor welke luiers krijg je de beste prijs én kwaliteit? Op al deze vragen geven wij hieronder een antwoord.

Wat kosten luiers?

Hier is geen éénduidig antwoord op, maar we vatten kort samen:

  • We kunnen zeggen dat een luier gemiddeld 20 tot 25 cent kost
  • Voor de hele levensloop komt dat op ongeveer 1500 euro in totaal.

Dit is uiteraard een gemiddeld bedrag, aangezien er enkele elementen zijn die een belangrijke rol spelen in het bepalen van de kostprijs. Zo is er de keuze van het merk, welke maat jouw kleintje nodig heeft en hoe vaak je aanbiedingen zoekt. En natuurlijk ook nog of je kiest voor wegwerpluiers of wasbare luiers.

Merk, maat & aanbiedingen

Om te beginnen: het merk. De populairste luiers, Pampers, zijn dan ook de duurste. Daarbinnen zijn ook verschillende lijnen met een prijsverschil, zoals Active Fit dat 4 cent minder kost dan Premium Protection. Maar ook als je voor een duurzame oplossing kiest, zoals Tidoo of Naty, betaal je een stuk meer. Voor de goedkoopste luiers kies je het merk Jumbo of AH.

Dan is er nog de kwestie van de maat. De vuistregel is: hoe groter de maat, hoe duurder de prijs. Zo kosten Huggies luiers met maat 6 ongeveer het dubbele van de Huggies luiers met maat 1. Hoe groter jouw baby wordt, hoe meer je dus betaalt aan pampers. Online kan je veel vergelijkingstabellen vinden, om te kijken welke pampers nu de beste prijs hebben. Zoals bij elk product zijn er vaak aanbiedingen te vinden voor luiers. Wij bundelen de beste deals op onze website, zodat je geld kan uitsparen!

Wasbare luiers

Als je kiest voor wasbare luiers, ben je vaak goedkoper af dan met wegwerpluiers. Bij de eerste investeer je wel onmiddellijk veel geld, zo’n 400 euro, maar ben je zoet voor een hele lange tijd. Daarna betaal je wel nog kleine bedragen voor boosters, inleggers en dergelijke. Je denkt nu waarschijnlijk dat het wassen en drogen van deze wasbare luiers de prijs in de hoogte doet schieten, maar dit valt enorm mee.

Alles samengeteld zijn wasbare luiers nog steeds minder duur dan wegwerpluiers, ze komen neer op zo’n 500 tot 800 euro in het totaal. Dit hangt ook af van de soort wasbare luier je gebruikt, een overzichtelijke tabel kan vinden op Luierhoek. Ontdek alle verschillen tussen wegwerpluiers en wasbare luiers in een ander artikel van ons.

Prijs-kwaliteit van luiermerken

Er zijn verschillende organisaties die onderzochten welke luiers nu het beste én het goedkoopste zijn. Zo heb je ‘Stop het lek in uw luier budget’ van Testaankoop in 2015, of ‘Test wegwerpluiers’ van de Consumentenbond in 2017.

Zowel Pampers Active Fit als luiers van Kruidvat scoorden enorm goede scores in deze testen, terwijl de eerste het dubbele kost van de tweede. Dit wordt gevolgd door een heleboel winkelmerken met een bijna gelijke prijs en score. Als laatste staan in beide testen de duurzame luiers, die enorm duur zijn, maar niet toch niet helemaal voldoen aan de verwachtingen. Wij raden je dus zeker aan om op voorhand genoeg research te doen, zodat je weet wat je wilt en hoeveel je ervoor wilt betalen. Niet elke baby is hetzelfde, dus misschien werken luiers voor jouw kleintje die niet voor anderen werken.

Geschreven door Margot
Margot verdiept zich in de wondere wereld van luiers en billendoekjes. Ze gaat op zoek naar unieke tips en tricks, speciaal voor jullie!
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 19/06/2024
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox