Wat heb je nodig om te verschonen?

Een vieze luier, bij een pasgeboren baby moet je er zo’n acht tot tien per dag verversen. Je kijkt hier misschien wat tegenop, maar het moet nu eenmaal gebeuren. Je hebt een heleboel nodig om de luier feilloos te verschonen. Ben je een kersverse ouder en weet je nog niet goed hoe je het precies moet aanpakken? Met deze checklist ben je er helemaal klaar voor!

Aankleedkussen

Je moet natuurlijk een aankleedkussen hebben klaarliggen. Hier kan je jouw kleintje op neerleggen tijdens het verschonen. Aangezien het al eens kan gebeuren dat jouw baby een ongelukje heeft tijdens het vervangen, leg je hier best een hydrofiele luier op. Zo hoef je de hoes van het aankleedkussen niet elke keer in de was te steken. Deze hydrofiele doeken kan je best altijd in huis hebben, want ze hebben enorm veel toepassingen. Ga je op uitstap met jouw baby? Neem dan gewoon een hydrofiele doek mee, zodat je de pamper op een schone ondergrond kan verversen.

Pas op: laat jouw baby nooit alleen als het op het aankleedkussen ligt. Hou altijd je hand op de baby, zodat deze zeker niet kan wegglijden. Een val van die hoogte is zeker niet goed voor jouw kleintje.

aankleedkussen

Luiers

Jouw baby gebruikt tot acht pampers per dag, je kan zelf kiezen of je deze al klaar legt bij het aankleedkussen. Zo heb je ook altijd een extra luier paraat, voor als het met de eerste luier misloopt. Welke luiers je gebruikt, is volledig aan jou. Toch zijn er enkele dingen waarop je moet letten voor je luiers aankoopt, doe dus zeker op voorhand jouw research. Je kan de beste aanbiedingen voor een breed assortiment aan merken vinden op onze website.

Billendoekjes

Deze natte doekjes koop je verpakt en vegen feilloos de billetjes van jouw kleintje schoon. Gebruik de doekjes altijd van voor naar achteren, zo komt er geen ontlasting op ongewenste plaatsen. Het kan ook zijn dat jouw baby allergisch reageert op bepaalde billendoekjes met parfums of zeep, daarom zijn er ook ongeparfumeerde alternatieven. Weet je nog niet goed hoe je de juiste billendoekjes moet kiezen? Wij helpen je hierbij!

Babyzalf

Niet elk kindje heeft het nodig, maar het is wel handig om in huis te hebben. Baby zalf is een goed tegen luieruitslag of rode billetjes. Zeker de eerste dagen na de geboorte, aangezien de ontlasting dan een andere structuur heeft en sneller voor irritaties kan zorgen. Maar ook een te kleine of oncomfortabele luier kan voor uitslag zorgen. Met een laagje babyzalf is jouw kleintje zo verlost van de irritatie!

Luieremmer

Waarom zou je een luieremmer kiezen in plaats van een gewone vuilbak? De luieremmer is zo gemaakt dat ze geen geurtjes doorlaten en zijn meestal groter dan een gewone vuilbak. Je kan de luieremmer ook in een leuk model kopen zodat deze helemaal deel uitmaakt van de kinderkamer. Zet hem wel altijd dicht bij de verschoontafel, zo kan je de vieze pamper onmiddellijk weggooien.

luieremmer naast verschoningstafel

Schone kleren

Soms ben je net te laat met verversen, zodat de luier al een beetje heeft doorgelekt. Of de vorige luier is niet goed vastgemaakt. Daarom leg je best altijd schone kleertjes klaar. Indien er toch een ongelukje is gebeurd, kan je jouw kleintje zonder moeite propere kleertjes aandoen.

Speelgoed

Niet elk kindje vindt het leuk om verschoond te worden. Som wenen en schreeuwen ze, soms grijpen ze naar alles wat in hun bereik staat. Dit kan het verschonen heel wat moeilijker maken. De simpele oplossing is om een speelgoedje te geven tijdens het verschonen, zo is jouw baby afgeleid en kan jij de pamper rustig verversen.

Geschreven door Margot
Margot verdiept zich in de wondere wereld van luiers en billendoekjes. Ze gaat op zoek naar unieke tips en tricks, speciaal voor jullie!
Luiergids neemt deel aan het Amazon Services LLC Associates Programma, een affiliate advertentieprogramma dat is bedoeld om sites advertentievergoedingen te geven door te adverteren en te linken naar Amazon.
Ontbreekt er iets? Heb je een foutje opgemerkt? Heb je tips? Laat het ons weten!

Messenger     WhatsApp     E-mail
Laatste prijzen update: 23/07/2024
× Mis geen enkele aanbieding
Ontvang de beste promoties voor jouw kindje(s) in je mailbox